Petak 20.01.2012.
12:04
Vesti

Aleksić: Došao sam u veliki klub

Danijel Aleksić i predsednik Sent Etjena Roland Romeje

"Danijel je ulaganje za budućnost", istakao je zadovoljno trener Kristof Galtije, a oduševljenje nije krio ni predsednik Roland Romeje:


"Aleksić je igrač koji mnogo obećava, ogroman je potencijal. Već nas je uverio da je pravo pojačanje".


Zadovoljan je bio i Aleksić, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 22 na leđima.

"Vrlo sam srećan što sam ovde. Osećam da sam stigao u veliki klub i da je ovo ogroman korak za mene. Nadam se da ću imati uspeha i da ćemo zajedno napraviti prave stvari", istakao je 20-godišnji napadač, koji se nada da će u Ligi 1 obnoviti karijeru.


Aleksiću su kola krenula nizbrdo kada je odlučio da se iz Novog Sada preseli u Đenovu. Od igrača koji je smatran za veliku nadu srpskog fudbala i najboljeg strelca Evropskog U-17 prvenstva pao je u potpuni zaborav. Italijani su ga kasnije pozajmili nemačkog drugoligašu Grojter Firtu, gde se takođe nije mnogo naigrao.

Stopama Ćurkovića i Platinija


Danijel Aleklsić je potpisao za jedan od najslavnijih klubove Francuske. Zeleno-beli iz Sent Etjena, čiji su članovi nekad bili naš čuveni golman Ivan Ćurković, kao i sadašnji predsednik UEFA, Mišel Platini, još uvek su rekorder Francuske po broju titula (deset), a trenutno su šestoplasirani tim elitne Lige 1.

2024 © - Vesti online