Petak 20.01.2012.
07:13
Beta

Valjevka tuži Poresku upravu zbog neistina

Poreska uprava je objavila da Lukićeva duguje 21 milion dinara
 

U plaćenom oglasu na četvrtini strane lokalnog nedeljnika Napred, Lukićeva tvrdi da "nema apsolutno nikakv dug Poreskoj upravi Srbije ni po kom osnovu". Ona precizira da je "u jednom periodu bila poreski punomoćnik nerezidenta, stranog pravnog lica koje je obavljalo delatnost na teritoriji Srbije".

Kako je navela, iznos koji je objavljen kao njen poreski dug "i dalje sporno potraživanje prema tom stranom pravnom licu, nastalo je kao posledica pogrešnog tumačenja zakona od strane Poreske uprave, a koja je nedavno i sama promenila stav u toj stvari".

Vesna Lukić je sarađivala sa italijanskom kompanijom Golden ledi, koja je fabriku čarapa i ženskog veša Vali otvorila 2005. u Beloševcu kod Valjeva, a potom i pogon u Loznici.

Zapošljava oko 1.500 radnica i najveći je izvoznik u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu. Na objavljenom spisku dužnika Poreske uprave Srbije, Vesna Lukić je na 40. mestu fizičkih lica sa preko 21 milion dinara duga.

Ona je zbog objavljivanja "netačnih i nepotpunih podataka", koji su, kako je istakla, naneli veliku štetu njenom poslovnom i ličnom ugledu, najavila pokretanje odgovarajućih postupaka pred domaćim i međunarodnim sudovima.

2024 © - Vesti online