Četvrtak 19.01.2012.
14:03
Beta

PDP: Dodik je neiskren

Kako se navodi u saopštenju PDP-a, Dodik i njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u decembru 2009. podržali su ostanak stranih
tužilaca u Posebnom odeljenju za ratne zločine državnog tužilaštva.

Prema saopštenju PDP, Milorad Dodik je naneo ogromnu štetu tužilaštvu

S druge strane, navodi ta stranka, Dodik i SNSD "učinili su sve da strani tužioci napuste Posebno odeljenje Tužilaštva BiH za organizovani kriminal i korupciju, što se na kraju i desilo".

"S obzirom na činjenicu da su odluke o obustavljanju istrage u slučajevima 'Dobrovoljačka' i 'Tuzlanska kolona' doneli strani tužioci, Džud Romano i Dejvid Švendimen, potpuno je jasno da se Dodik vodio isključivo ličnim motivima i da je RS, podržavajući rad stranih tužilaca, naneo ogromnu štetu", ističe se u saopštenju PDP-a.

"Posle svega, očigledno je da Dodik i SNSD nisu nikada nameravali da sprovedu referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao i da neće sprovesti svoje pretnje da će prekinuti odnose s tim institucijama", ocenio je ta stranka.

Tužilaštvo BiH je vodilo istragu o umešanosti Dodika i 14 njegovih saradnika u aferu oko nekoliko građevinskih projekata RS, ali je taj predmet u junu prošle godine ustupljen Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju RS.

Specijalno tužilaštvo RS istragu o ovom slučaju obustavilo je 28. decembra prošle godine.

2024 © - Vesti online