Četvrtak 19.01.2012.
12:44
Vestionline

Kandidat za predsednika SAD uzeo slogan Slađane Milošević

Naslov Slađanine pesme kao inspiracija za kampanju Rona Pola

"Aktivno pratim šta se dešava na američkoj političkoj sceni i slučajno sam primetila da se natpis 'Legalize freedom' pojavljuje u Polovoj kampanji. Natpis 'Legalize freedom' štampaju na posterima, majicama, kačketima kao i na ostalom propagandnom materijalu koji služi u svrhu promocije kandidata Ron Pola. Do sada nisam čula da ga je neko koristio osim mene i ne znam kako su došli do slogana. Poslala sam mejl Polovoj kancelariji u Teksasu i timu koji je zadužen za njegovu izbornu kampanju. Još uvek očekujem odgovor od Rona Pola koga sam obavestila da je njegov izborni slogan 'I want to legalize freedom' deo moje kompozicije koja se gotovo 12 godina nalazi u katalogu autorskih radova sveta. Sve vreme dostupna je i na Internetu. Želela sam da stupimo u kontakt jer mi se dopada njegova politička platforma, često je istupao u Kongresu kao prijatelj Srbije i bori se, baš kao i moja pesma, za pravednije društvo", rekla je Slađana Milošević.


Ona kaže da ne zna da li je kongresmen iz Teksasa slučajno ili namerno preuzeo naslov nejne pesme iz 1999. godine, za koju kaže da je u vreme Slobodana Miloševića bila zabranjena na skoro svim TV kanalima.


Rimejk pesme Slađana je uradila prošle godine posle čega je spot bio emitovan i na MTV-u. Pevačica kaže da je pitanje autorskih prava u Americi drugačije regulisano nego kod nas, a da je ona suviše "sitan" autor da bi se borila protiv "budućeg vladara sveta".

Kao primer je navela da čak ni Madona nije uspela da pobedi u sporu sa modnom kućom koja je za svoju modnu liniju iskoristila naslov pesme pop ikone "Material girl".

2024 © - Vesti online