Četvrtak 19.01.2012.
06:31
B92

I Nole i Janko u sledećoj rundi

Bez problema u sledeće kolo: Novak Đoković

Jedini kakav-takav otpor Hiraldo je pružio na početku meča kada je imao brejk prednosti, ali Novak je sa lakoćom preokrenuo i stigao do pobede za sat i 42 minuta.
 

Ukupno, Novak je imao 27 vinera i 21 neiznuđenu grešku, devet asova i dve duple greške, a procenat ubačenog prvog servisa bio mu je 55 odsto. Njegov naredni rival biće bolji iz meča Ito - Mau.

Janko se mučio, ali slavio

 

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Australijan opena teže nego što se očekivalo, pošto je dobio 19-godišnjeg Džejmsa Dakvorta sa 3:6, 6:2, 7:6 (5), 6:4.
Tokom celog meča Australijanac je zadavao probleme Janku agresivnom igrom, ali je srpski teniser na kraju uspeo da slavi. U sledećoj rundi Tipsarević će igrati sa boljim iz duela Rišara Gaskea i Andreja Golubjeva.

 

U naredno kolo plasirala se i Ana Ivanović pobedom nad Mihaelom Krajiček iz Holandije. Ivanovićeva je dobila meč za 63 minuta igre sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).


Novak je na startu propustio jednu brejk šansu, što je bila dodatna motivacija Hiraldu da se razigra, pa je Kolumbijac u petom gemu posle dugog poena došao do brejka i vođstva od 3:2.

Međutim, Đoković momentalno uzvraća i pravi ribrejk bez izgubljenog poena. Novak se potom skroz uozbiljio, napravio je još jedan brejk i osvojio prvi set (6:3).

Novak je u drugom setu nastavio tamo gde je stao u prvom. Prva dva gema osvojio je bez izgubljenih poena, posle toga je uzeo još dva pre nego što je Hiraldo napokon prekinuo niz osam uzastopno izgubljenih gemova i smanjio na 4:1.

Đoković je nastavio tamo gde je stao, dobio je drugi set, a u trećem je zabavio publiku egzibicionim potezima, uz jedan spektakularni lob. Na kraju, 6:1 i pobeda nad Hiraldom.

2024 © - Vesti online