Sreda 18.01.2012.
17:46
Beta

Stradao Rom na Karaburmi, komšije najavile proteste

Foto: Arhiva

Žitelj romskog naselja u ulici Vuka Vrčevića, Ibrahim Đemalji rekao je agenciji Beta da je u sredu preminuo Elever Rašiti (48), a prošle zime na isti način nastradalo je i trogodišnje dete.


U birou za informisanje MUP-a Srbije agenciji Beta potvrđeno je da u Ulici Vuka Vrčevića pronađen muški leš i da se uzrok smrti ispituje u Institutu za sudsku medicinu.


Prema rečima žitelja, cela ulica u kojoj se nalazi romsko naselje sa oko 300 kuća i 2.000 stanovnika je poplavljena, a kao krivce za to naveli su preduzeća koja tu rade i bave se proizvodnjom betona i šljunka - Hidrotehnika i Betonaža.


"Uslovi su katastrofalni, ne možemo ni decu u školu da pustimo, zbog poplava celo naselje je izvor zaraze", kazao je Đemalji.


Prema njegovim rečima, stanovnici romskog tog romskog naselja su se obraćali opštini Palilula i nadležnim gradskim javnim preduzećima, ali ništa nije urodilo plodom.


Stanovnici romskog naselja sutra nameravaju da oko devet časova ujutro blokiraju rampu na početku ulice Vuka Vrčevića i tako spreče ulažak kamiona koji tuda prolaze.


"Nemamo drugi način. Ovim putem skrećemo pažnju gradonačelniku Draganu Đilasu i pozivamo ga da nas obiđe i ozbiljno shvati naš problem", rekao je agenciji Beta predstavnik Romskog internacionalnog centra Milan Jovanović.

2024 © - Vesti online