Sreda 06.01.2010.
21:38
Vestionline

Seks kod žena počinje prvo u glavi

Više od 40 posto punoletnih žena ima seksualnu disfunkciju uz gubitak interesa za seks što je ujedno i najčešći poremećaj seksualnosti kod žena, kažu stručnjaci.

Tim naučnika s Medicinskog fakulteta Stanford posvetili su svoje istraživanje ovog i sličnih problema otkrivši da postoje vidljive promene u aktivnosti određenih delova mozga kod žena koje pate od spomenutog poremećaja u odnosu prema ženama koje nemaju taj problem.

Naučnici su tako i došli do zaključka da povećana pažnja prema vlastitim reakcijama na erotske stimulanse igra određenu ulogu u seksualnoj disfunkciji.

Žene koje pate od seksualne disfunkcije najčešće nemaju mogućnosti da se prepuste emocijama i sećanjima na seks kao što to mogu žene bez tog poremećaja, ali zato će svaku žene opustiti ili joj barem pomoći pri opuštanju lepo donje rublje u kome će se osećati poželjno, a i iskren i prikladan kompliment sigurno će tome pripomoći.

Zanimljivo je da je otkriveno kako nedostatak seksualne želje u situaciji nabijenoj erotikom i seksom izaziva povećanu samouverenost. Ovi tek otkriveni rezultati bacaju novo svetlo na žensku seksualnu disfunkciju s naglaskom na seksualnu želju.

2024 © - Vesti online