Sreda 18.01.2012.
15:22
Sarajevo-x

Kako je Banjalučanin "zeznuo" sarajevskog konduktera i policajca

Ne pokušavajte istu foru, jer se sada svi sarajevski kontrolori verovatno smeju naivnom Sarajliji

Banjalučanin je u Sarajevo stigao autobusom u društvu nekoliko ljudi. U tramvaju su uredno kupili karte, ali ih nisu poništili što im dođe kao da ih nemaju. Na pola puta u tramvaj je ušla kontrola i izvela napolje sve putnike koji nisu poništili kartu. Prekršiocima je rečeno da moraju da plate kaznu ili će im ona biti dostavljena na kućnu adresu. I tu nastupa domišljatost Banjalučanina.

"Čekajući da moj prijatelj i drugo dvoje putnika plate svoje kazne, upitao sam kontrolora da li karta važi za sve državljane BiH. On mi je na to zbunjeno odgovorio - da. Onda sam mu rekao kako je ona napisana latinicom, a da se ja isključivo služim ćirilicom te da ćemo svi zajedno morati pred sud ili u nadležnu instituciju da mi se objasni šta na njoj piše", priča Banjalučanin.

Kontrolori su na to rekli da će mu ovaj put biti oprošteno, jer je to "komplikacija" i Banjalučanin je bez plaćanja kazne došao do svog odredišta.

Sarajevskim medijima je rekao da zna latinicu, čak i da se njome služi bolje nego ćirilicom, ali da je uz malo domišljatosti i sreće uspeo "da ostavi novac u džepu".

"Mislim da su kontrolori, uz koje je bio i jedan policajac, napravili grešku. Ostali su zbunjeni jer sam tvrdio da karta mora biti ispisana latinicom i ćirilicom. Na sreću, nisu proveravali istinitost mojih podataka, jednostavno su naseli i ja sam izbegao plaćanje kazne", naveo Banjalučanin koji nije želeo da otkriva svoj identitet.

2024 © - Vesti online