Sreda 18.01.2012.
15:26
B. Đokić - Vesti

Tadić na meti čoveka robota

Jovanović je, da podsetimo, dostavio saznanja o pripremi atentata na predsednika Borisa Tadića, patrijarha Irineja, ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Upozorio na Markale


Jovanović se iz SAD pre nekoliko godina vratio u Srbiju. Tamo je radio kao komentaror u novinama i kaže da je bio "borac za srpsku stvar". Prvi je koji je upozoravao na nelogičnosti u slučaju "Markale", u kome su Srbi optuženi za masakr muslimanskih civila. Kako s druge strane saznajemo, godinama je bio u braku sa osobom koja je, kako kažu izvori "Vesti", navodno bila saradnik jedne od najmoćnijih svetskih obaveštajnih službi.

- Kada sam video šta se desilo u banjalučkoj dvorani Borik i da je nađeno oružje, zaključio sam da je reč o pokušaju atentata preko takozvanog "mandžurijskog kandidata". To je osoba koja je programirana da počini neko delo mimo svoje volje, pa i da ubije. Analogijom sam došao do zaključka da će posle neuspelog atentata u Boriku to isto da bude pokušano i u Srbiji. O tome sam obavestio ljude iz vrha policijskih i vojnih službi bezbednosti - kaže Jovanović.
 

Nakon što je Jovanovićeva informacija digla državni vrh na noge, bezbednosne službe ispituju da li njegove sumnje mogu da se potkrepe dokazima i da li stvarno neko pokušava da pobije državni vrh Srbije.

Da podsetimo, Božidar Stanišljević je u Boriku ostavio oružje i Jovanović je uveren da mu je to bio jedini zadatak.

- Posle toga bi u dvoranu došla osoba koja je isprogramirana da počini ubistvo. Reč je o delu programa MK ultra, koje strane obaveštajne službe razvijaju decenijama - tvrdi Jovanović.

Sada se proverava da li su njegove sumnje opravdane ili su samo plod nepotpunih informacija koje su stvorile paniku. Iako u MUP-a Srbije kažu da nisu upoznati s pretnjama vrhu države, svaka informacija, ma koliko neozbiljna ili nepotpuna bila, mora da se proveri.

2024 © - Vesti online