Utorak 17.01.2012.
15:09
24sata.info

Skratili mu penis 4 cm, dobio 7,5 miliona odštete

Foto:ilustracija

Američki vojnik Metju Vol je 2007. godine bio stacioniran na nuklearnoj podmornici u San Dijegu. Krajem avgusta se na svom motoru vozio u bazu. Odednom se ispred njega stvorio autobus i Vol nije mogao da izbegne sudar.

Prizor je bio stravičan. Vol je ostao priklješten između upravljača na motoru i sedišta i pukla mu je stidna kost: Hitno su ga prebacili u bolnicu i operisali ga.


- Osim stidne kosti, zbog udara mu se zdrobio penis te su mu se oštetili živčani završeci i arterija. Doktori su mu operisali polni organ i uspeli ga rekonstruisati, ali bio je dosta kraći nego pre nesreće - rekao je njegov advokat Nikolas Rouli.

Iako se malo pre nesreće oženio, Vola je supruga ostavila nakon tragedije, zbog čega je proživljavao traume.

- Ove povrede ozbiljno su uticale na intimne veze mog klijenta i narušile njegovo samopouzdanje. Nakon povrede je ostao i bez posla u mornarici. Kako bi započeo novi život, Vol se preselio u susednu državu, Južnu Karolinu. Ali najviše ga je pogodilo to što zbog teške povrede penisa možda nikada neće moći da ima decu - objasnio je advokat razloge zašto je Vol, nakon četiri godine razmišljanja, odlučio da tuži krivce za nesreću.

Tako je Vol tužio kompaniju Grup 1 Automotive, u čijem je vlasništvu autobus koji je izazvao nesreću jer je vozač prije sudara sa Wallom neoprezno skrenuo. Tužio ih je zbog pretrpljenog bola, kao i zbog gubitka prihoda i plaćanja velikih bolničkih troškova.

Presuđeno je u njegovu korist i Vol je dobio 7,5 miliona odštete.

2024 © - Vesti online