Utorak 17.01.2012.
15:32
Beta

"Skoro 10.000 novozaposlenih u MUP, a najmanje policajaca"

"Kancelarije su pune, a najmanje je policajaca i operativaca iako njih najviše treba. Da ne pričamo da se postavljaju po političkim vezama i vezicama", rekao je Vidojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kancelarije pune, a najmanje je policajaca i operativaca iako njih najviše treba: Nezavisni sindikat policije
 

Vidojević i drugi čelnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, koji nije reprezentativan, javno su zatražili da se raspusti Sektor unutrašnje kontrole u MUP-u tvrdeći da funkcioneri te službe ne čine ništa da spreče, kako su naveli, kriminalne radnje pojedinih načelnika policije i funkcionera MUP-a.

Goran Radovanović iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije je rekao i da problem predstavlja i to što se na čelu "svake organizacione strukture u MUP-u" nalaze ljudi koje su na ta mesta dovele političke stranke i pojedine interesne grupe.

"Za iste radnje policajci bivaju izbačeni sa posla, a načelnici se unapređuju", rekao je Radovanović i pozvao sve policajce ako imaju saznanja o tome da su funkcioneri MUP-a odgovorni za krivična dela da se jave sindikatu.

Na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru su govorili i bivši inspektor Zoran Arsić iz Valjeva i nekadašnji policajac Milan Nestorović iz Blaca koji su tvrdili da su nepravedno izbačeni sa posla i da su ih pripadnici Sektora unutrašnje kontrole fizički i verbalno zlostavljali.

2024 © - Vesti online