Utorak 17.01.2012.
14:41
Beta

SPO traži da se stane na put građevinskoj mafiji

SPO je u saopštenju za javnost naveo da nije reč samo o sumnjivim investitorima koji višestruko prodaju stanove ili uopšte ne započinju gradnju, već i o ljudima iz državnog aparata koji im u tome svesrdno pomažu.

Do pravog zamaha u domaćem građevinarstvu doći će tek nakon suzbijanja građevinske mafije (foto:ilustracija)
 

"Reč je o pravosudnim organima, policiji, inspekcijama i javnim preduzećima koja izdaju dozvole, a ne treba zaboraviti ni jedan broj agencija za promet nekretnina", naveo je SPO.

Ta stranka je podsetila da se pred sudovima u Srbiji trenutno nalazi više desetina hiljada slučajeva ovakve vrste, a Novi Sad zauzima neslavno drugo mesto u državi po broju prevarenih građana, koje su građevinski investitori doveli do ruba egzistencije.

"Pozivamo ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića da uloži svoj autoritet za započinjanje sveobuhvatne akcije širom Srbije kojom bi se u potpunosti stalo na put građevinskoj mafiji i našlo rešenje za obeštećenje oštećenih
građana", navodi se u saopštenju.

SPO je naveo i da smatra da bi građanima koji su prinuđeni da sami završe započete objekte investitora, jer je samo u Novom Sadu 70 takvih zgrada, država trebalo da omogući popuste prilikom pribavljanja dodatne dokumentacije i plaćanja svih preostalih
dažbina.

2024 © - Vesti online