Ponedeljak 16.01.2012.
16:34
Vestionline

Otvorena prva atletska dvorana u Srbiji

Bojan Pajtić označava start trke

Halu 1 Novosadskog sajma, adaptiranu protekla tri meseca u atletsku dvoranu za treniranje i takmičenje u atletskim disciplinama, otvorio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić simboličnim startovanjem trke mladih atletičara na 50 metara.

Podsetivši da Vlada Vojvodine već nekoliko godina finansijski pomaže trenažni proces, nabavku opreme i stipendije za sve naše olimpijske kandidate, Pajtić je istakao da je ova atletska dvorana izuzetno značajna za pripreme atletske reprezentacije Srbije.

Za preuređenje sajamske hale u zimsku atletsku dvoranu pokrajina je izdvojila ukupno 18,3 miliona dinara, deset miliona obezbedio je Novosadski sajam za rekonstrukciju instalacija i druge radove, a troškove rada hale finansira grad sa 3,5 miliona dinara.

U atletskoj dvorani, ukupne površine oko 4.300 kvadratnih metara, postavljeni su "politan m" tartan podloga za atletsko trkalište, zaletišta za skok u dalj, vis i skok s motkom kao i bacalište.

Ostatak hale od oko 2.100 kvadrata, presvučen "sporting fleks" podlogom, koristiće se za tenis.

Taj prvi zatvoreni prostor za treninge i takmičenja u atletici u Srbiji biće sportistima na raspolaganju od prvog novembra do 1. marta, a ostatak godine koristiće ga Novosadski sajam za svoje priredbe.

Svečanom početku rada prve domaće atletske hale prisustvovali su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, reprezentativka Ivana Španović, mnogobrojni mladi atletičari i gosti.

2024 © - Vesti online