Ponedeljak 16.01.2012.
09:55
Vestionline

Jelena Janković sigurno do 2. kola Australijan opena

Jankovićeva je susret praktično prelomila u šestom gemu prvog seta kada je kod rezultata 3:2 uspela da spasi dve brejk lopte protivnice i potom osvoji gem za vođstvo od 4:2.

Do kraja susreta Srpkinja, inače 13. nositeljka na turniru, nije dozvolila rivalki da osvoji nijedan gem, pa je sigurnom i ubedljivom pobedom nastavila takmičenje u Melburnu.

Ranije danas, Srbija je ostala bez jedne predstavnice, pošto je Bojana Jovanovski poražena od domaće takmičarke Kejsi Delakve u dva seta (6:3, 6:2).
 

Klajsters pobedom počela odbranu titule

Belgijska teniserka Kim Klajsters sigurno je započela odbranu titule na Australijan Openu, pošto je na startu pobedila Portugalku Mariju žoao Keler rezultatom 7:5, 6:1.

U narednom kolu Klajstersovu, koja je postavljena za 11. nosioca na prvom Gren slemu sezone, očekuje duel sa pobednicom susreta između Stefani Forec Gakon iz Franucke i Britanke Elene Baltače.

Sigurnu pobedu ostvarila je i prošlogodišnja vicešampionka Na Li, koja je slavila protiv Ksenije Pervak iz Kazahstana sa 6:3, 6:1. Na Li, aktuelna osvajačica Rolan Garosa, u drugoj rundi će igrati protiv bolje iz duela Šveđanke Sofije Arvidson i domaće teniserke Olive Rogovske.

Sigurnu pobedu još ranije tokom dana ostvarila je Beloruskinja Viktorija Azarenka, dok će od favoritkinja drugog dana na teren, između ostalih, izaći šampionke Vimbldona i US Opena Petra Kvitova i Samanta Stosur.

2024 © - Vesti online