Nedelja 15.01.2012.
15:42
Fonet

Crna Gora: Zaplena skanka i hapšenje dilera

Policija zaplenila 110 kilograma skanka

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 11 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična dela stvaranje organizovane kriminalne grupe i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenela je RTV Crne Gore.
 

U okviru akcije "Zelena milja" policija je u prethodnih sedam meseci, od 15. juna prošle godine do danas, utvrdila da je tih 11 osumnjičenih lica delovalo u okviru kriminalne organizacije, koja se, radi sticanja velike materijalne koristi, na organizovan način bavila nabavkom, krijumčarenjem i preprodajom opojnih droga na međunarodnom planu, na relaciji od Albanije, preko Crne Gore, ka Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

"Službenici Uprave policije su, tokom višemesečnog trajanja policijske operacije "Zelena milja", od ove organizovane kriminalne grupe zaplenili oko 110 kg skanka i više komada vatrenog oružja - pištolja, pušaka i raketnih bacača, dok se, kroz saradnju sa državama iz regiona, pripadnici navedene kriminalne grupe terete za krijumčarenje još 30 kg skanka", saopštila je Uprava policije.

Službenici Uprave policije jutros su izvršili pretrese više stanova u Nikšiću, Pljevljima i Baru i u navedenim gradovima uhapsili više osumnjičenih lica.

2024 © - Vesti online