Nedelja 15.01.2012.
10:41
Kurir

Tor: Radujem se spaktaklu u Srbiji

Predsednik EHF ubeđen da će EP u Srbiji biti vrhunski organizovano

Šta očekujete od EP?
"Počinje jubilarno prvenstvo i svako je drugačije organizovano. Meni je veoma bitno što znam da je Vlada snažno podržala ovaj projekat, kao i lokalni političari, gradonačelnici Beograda, Niša, Novog Sada i Vršca. Znam da je Srbija jaka sportska i rukometna nacija i da će sve biti na vrhunskom nivou", kaže Lijan.

Spreman vatromet

 

Ceremonija svečanog otvaranja 10. EP za rukometaše biće održana u beogradskoj dvorani Pionir, pola sata uoči prve utakmice protiv selekcije Poljske. Vatromet će biti organizovan u sva četiri grada domaćina.

EP je, po pravilu, jače od SP. Kakav rasplet očekujete?


"Teško je prognozirati kad je mnogo odličnih timova. Francuzi su sjajan tim, Hrvati takođe".

A Srbija?


"Mislim da može da iznenadi! Kao i uvek, veliki ste borci, a uz podršku navijača, siguran sam u dobar rezultat vaših rukometaša".

Da li se dešavalo i ranije da ulaznice budu rasprodate?


"Od prvog EP razvijamo sve veći nivo, a na svakom je odlično navijanje. Krene nešto blaže, ali se razvije tokom takmičenja. Vi ste poznati kao ljudi koji vole sport i ne sumnjam da će na tribinama biti sjajna atmosfera", zaključio je Lijan. 

Najbolji srpski rukometaši večerašnjim susretom protiv selekcije Poljske (18.15, RTS) započinju realizaciju dugo najavljivanog i planiranog cilja, osvajanja medalje na EP. Činjenica da je Srbija domaćin ovog takmičenja uverava igrače selektora Veselina Vukovića da mogu da ispune ono što navijači očekuju od njih.

Po tri najbolje selekcije iz grupne faze takmičenja obezbediće prolaz u drugu fazu koja će se održati u Beogradskoj areni i novosadskom SPENSU, a sama završnica uključujući i finale odigraće se u najvećoj dvorani na Balkanu - Beogradskoj areni.

Titulu sa prethodnog šampionata koje je održano 2010. godine u Austriji brane olimpijski i svetski šampioni Francuzi predvođeni najboljim igračem sveta Nikolom Karabatićem.

2024 © - Vesti online