Subota 14.01.2012.
17:35
Novosti.rs

Zvezda vraća Ibrahima Gaja

Ibrahim Gaj

U Crvenoj zvezdi postoji ideja da se dovođenjem 33-godišnjeg Senegalca, koji je od 2006. do 2009. ostavio zapažen trag u klubu, ojača konkurencija na poziciji štopera, a olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da visokom defanzivcu za pet meseci ističe ugovor s belgijskim Lokerenom (56 utakmica, šest golova).

Kvalitet i iskustvo Ibrahima Gaja, koji je do sredine novembra bio standardan u timu Lokerena, a od tada nije odigrao nijedan meč, dobro bi došli Zvezdinoj odbrani, s obzirom na to da trener Prosinečki ima samo mlade Maksimovića i Krnetu na poziciji štopera. Na Ćosića se neće ozbiljno računati jer njemu na kraju sezone ističe pozajmica i, po svemu sudeći, uskoro će napustiti "Marakanu“, dok je pitanje koliko može Mihajlović posle godinu i po odsustva zbog teške povrede kolena.

Istina, Petković i Tošić mogu da igraju na mestu centralnog defanzivca, ali je primarna pozicija obojice ipak uz levu aut-liniju, pa bi pomeranje nekoga od njih na mesto štopera bilo prinudno rešenje.

Gaj je u nekoliko navrata isticao da je u Zvezdi proveo najlepši period karijere i da bi se rado vratio na "Marakanu“ koju je napustio pre tačno tri godine. Senegalac s bugarskim posošem je za dve i po sezone odigrao 57 zvaničnih utakmica u crveno-belom dresu i bio član generacije koja je 2007. osvojila poslednju duplu krunu.

Zbog hrabre i požrtvovane igre Gaj je stekao reputaciju miljenika „severa“ i sigurno bi i Zvezdini navijači pozdravili njegov povratak.

2024 © - Vesti online