Petak 13.01.2012.
22:49
Fonet

Osuđeni Albanci sa KiM za trgovinu ljudima

Foto:Ilustracija

Kako je KIM radiju saopšteno, mešovito veće Euleksa, kojem je predsedavao Euleksov sudija u Okružnom sudu u Prizrenu, proglasilo je krivim osmoro lica sa Kosova za trgovinu maloletnicama iz Albanije.


Kako se navodi u saopštenju, sud je utvrdio da je jedna maloletnica prinuđena da se bavi prostitucijom u regionu Kamenice i u Prizrenu od novembra 2010. do početka 2011. god.


Šćipron Gaši je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i jednog meseca.

* Trgovina ljudima "cveta" u Srbiji

* Četvoro uhapšenih u ministarstvu zdravlja na KiM

On je proglašen krivim za krivično delo trgovine ljudima, protivpravno uskraćivanje slobode i kršenje prava iz radnog odnosa.


Dijamant Beriša je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine. Enver Krueziju i Samedin Beriša su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od po jedne godine i tri meseca i proglašeni su krivim za trgovinu ljudima i kršenje prava iz radnog odnosa.
Samedin Beriša i Muslji Kastrati su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od po godinu i jednog meseca zatvora. Izmir Iseni i Rabit Kastrati su pojedinačno osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.Oni su proglašeni krivima za krivično delo trgovine ljudima.


Visar Mehmeti je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam meseci.
U saopštenju Euleksa se navodi da je još jedno lice, koje je delovalo kao saučesnik, na slobodi i da se za njim traga.

2024 © - Vesti online