Petak 13.01.2012.
17:51
Fonet

Predložen pritvor za Stanišljevića

Božidar Stanišljević

Tužilaštvo BiH navodi da u saradnji sa MUP RS i ostalim agencijama za provođenje zakona u BiH preduzima intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja, prenela je RTRS.

Iz Tužilaštva dodaju, da zbog zaštite istrage ne mogu javnosti pružiti više informacija o istrazi.


Policija RS je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane Borik uoči svečane akademije povodom jubileja Republike Srpske pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj su bili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dve ručne kumulativne bombe, dve bombe M75 i M52, poluautomatska puška i 330 komada municije, kao i štapini s upaljačem.

Direktori policija RS i Srbije Gojko Vasić i Milorad Veljović izjavili su danas u Banjaluci, da se pronalazak naoružanja u dvorani Borik trenutno tretira kao pokušaj terorističkog akta. Veljović je na konferenciji za novinare rekao da je za sada najvažnije utvrditi motive skrivanja naoružanja.


"Mi nismo došli u Banjaluku da se mešamo u istragu, nego da pružimo pomoć u rasvetljavanju ovog događaja", naglasio je Veljović.

Vasić je naglasio da policija RS ima dovoljno prostora da nastavi istragu i dođe do konkretnih rezultata.

"Ostvarili smo saradnju sa Sipom i Obavještajno-bezbednosnom agencijom, kao i sa predstavnicima MUP Srbije", rekao je Vasić, dodavši da je trenutno najvažnije uraditi DNK analize, kao i da će se složenija veštačenja raditi u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP Srbije.

2024 © - Vesti online