Petak 13.01.2012.
14:22
Vestionline

Ko nije oplakao Kim Džong-Ila ide u gulag

Kamere su sve snimile: Ko nije iskreno plakao ide na šest meseci teškog rada
Izvor lista iz provincije Hamkjung u Severnoj Koreji tvrdi da su vlasti već počele da deportuju ljude koji nisu učestvovali u organizovanim okupljanjima tokom perioda žalosti za "dragim vođom", one koji nisu plakali, kao i one koji jesu, ali to nije izgledalo iskreno.

Takođe, oni koji su kritikovali nasledni sistem vlasti u Severnoj Koreji, to što je Kim Džong-Un, sin Kim Džong-Ila, nasledio tatu na mestu lidera države, biće poslati u logor na dodatno školovanje, tačnije prevaspitavanje, ili će sa svojim porodicama biti prognani u zabačene delove zemlje.

Onima koji su pokušali da napuste zemlju tokom perioda žalosti od 17. do 29 decembra, pa čak i onima koji su koristili mobilne telefone da pozovu nekoga u inostranstvu, biće suđeno javno.

Prema navodima "Dejli NK", pojedince koji nisu dovoljno plakali za Kim Džong-Ilom snimile su kamare, a ostale će vlastima verovatno prijaviti revnosni građani, koji bi život dali za Dragog vođu i njegovog naslednika.

Juče je saopšteno da je će telo Kim Džong-Ila biti večno izloženo u memorijalnoj palati Kumsusan u Pjongjangu. U njoj se od 1995. nalazi i telo njegovog oca, osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga, koji je umro 1994.

2024 © - Vesti online