Petak 13.01.2012.
11:19
Beta

"Nema dogovora policije i Samoopredeljenja"

Ministar unutrašnjih poslova: Bajram Redžepi
 

"Svako će uraditi ono što namerava, ali sporazuma nema", kazao je Redžepi a prenosi Radio televizija Kosova.

Sinoć je portal Koha net javio da su se predstavnici Policije Kosova i pokreta Samoopredeljenje dogovorili da Policija neće blokirati odlazak aktivista tog pokreta prema prelazima Merdare i Bela zemlja.

Prema tim informacijama, navodno je dogovoreno da aktivisti Samoopredeljenja blokiraju samo jednu kolovoznu traku puteva prema prelazima Merdare i Bela zemlja, kako bi sprečili ulazak kamiona sa robom iz centralne Srbije na Kosovo.

Predstavnici Samoopredeljenja su kazali da njihova akcija na ostvarivanju zaključaka Skupštine Kosova o reciprocitetu u političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima sa Srbijom neće trajati jedan dan, već će jedna traka biti blokirana "i danju i noću dok ne počne primena mera reciprociteta".

Taj Pokret je za subotu 14. januar pozvao građane Kosova da se pridruže blokadi prelaza Merdare i Bela zemlja, pošto, kako navode predstavnici Samoopredeljenja, Vlada Kosova nije ostvarila zaključke Skupštine Kosova o reciprocitetu.

Pored Vlade Kosova i partija vladajuće koalicije, protiv blokade prelaza su se izjasnile i sve opozicione partije, predstavnici preduzetnika na Kosovu, šef Međunarodne civilne kancelarije Piter Fejt i Ministarstvo spoljnih poslova Albanije.

Zamenik premijera samoproklamovane republike Kosova, Hajredin Kuči, je odbio saglasnost za posetu princa Aleksandra Karađorđevića, njegove supruge Katarine i bivšeg vicepremijera Srbije Božidara Đelića.

2024 © - Vesti online