Petak 13.01.2012.
12:13
B. Miličić - Vesti

Čeka poziv iz Srbije!

David (desno) sa igračima SC Vajden

Kratak praznični odmor proveo je u Minhenu David Milosavljević (17), vaterpolista koji od ove sezone igra za ekipu prvoligaša SC Vajden. Sa šest godina je počeo da pliva, a onda se opredelio za vaterpolo i posle minhenskog drugoligaša SG Štatverke, kao izuzetno perspektivan, prošle jeseni postao član SC Vajden, koji se takmiči u Prvoj A ligi Nemačke. U Vajdenu David Milosavljević živi, uči školu i trenira.


"Treninge imam deset puta nedeljno, ponekad i u šest ujutro, a uz to idem u školu. Malo je naporno, ali se izdrži. Saigrači i trener su me odlično prihvatili i veoma mi je lepo u novoj sredini", priča kroz smeh mladić, koji se u bazenu oseća najbolje.


Najbolji u Bavarskoj


"Dvojica Engleza već brane boje svoje zemlje, dok ja još nisam reprezentativac, ali bih želeo da igram za Srbiju. Ako to ne bude moglo, onda ću se opredeliti za Nemačku. Jer, već sam 2007. igrao za selekciju Bavarske, godinu dana kasnije bio sam izabran za najboljeg igrača reprezentacije Bavarske, a 2011. sam debitovao i za reprezentaciju Južne Nemačke", kaže David.

Da je reč o talentovanom vaterpolisti govori i činjenica da je odmah po prelasku iz Minhena u Vajden ušao u prvi tim. Kaže da se svi u klubu trude da mu pomognu i brzo se uklopio u novu sredinu. Tamo ide u školu, dobio je stan i na treninge ga voze saigrači.

U ovoj ekipi Vajdena, koja se nalazi na petom mestu Bundes lige, pored Milosavljevića igraju još i dvojica Engleza, koji su reprezentativci svoje zemlje. 

Ulazak među prvoligaške "ajkule" za Davida je izazov i nije imao tremu u bazenu, jer se za to priprema nekoliko godina. Kaže da redovno prati igre i rezultate reprezentacije Srbije i rado bi zaigrao pod zastavom svoje zemlje. A, dok se to, možda, ne dogodi, Milosavljević vredno trenira, uči i ima nameru da najmanje dve godine ostane u Vajdenu. 

Ekipa CS Vajden

Po završetku škole i ako sve bude išlo po planu, možda bi prešao u neki veći i jači klub. Za sada je trener Irek Lučak zadovoljan onim što je pokazao Milosavljević, pogotovo njegovim stalnim napredovanjem i dolaskom do pozicije standardnog prvotimca. Lučak kaže da je David vrlo talentovan, ali i ambiciozan igrač i da predstavlja veliku nadu ove prvoligaške ekipe, jer su već prve njegove utakmice za SC Vajden pokazale da se radi o vaterpolisti koji ima svetlu budućnost. Mladić je već tresao protivničke mreže u prvoligaškim duelima, a sa još jednim vršnjakom najmlađi je igrač ove ekipe.


Iako mu na sportskom planu sve ide kako treba, David želi da uz vaterpolo stekne i školsku diplomu. Posle srednje škole namera mu je da studira kako bi jednog dana imao uslove za zaposlenje.

Podršku na ovom putu on ima u porodici, jer su majka Rada i otac Miro, zajedno s mlađim bratom Filipom, uvek uz njega i to mu daje sigurnost i samopouzdanje. Pogotovo je to došlo do izražaja kada se prelaskom u Vajden prvi put odvojio od porodice.

Trenirao sa Partizanom
Poslednje dve godine David Milosavljević je letnji školski raspust provodio u Loznici. Iskoristio je mogućnost da oba puta po dve-tri nedelje trenira u Beogradu sa vaterpolistima Partizana i tada su mu trener Igor Milanović i selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekli da su mu širom otvorena crno-bela vrata, ali i nacionalnog tima u nekim narednim akcijama.

 

Deda prvi učitelj. O počecima priča...
"Sa šest godina sam naučio da plivam na bazenu Delfin u Kozjaku kod Loznice, gde je radio moj deda Marko Maksimović. Tada sam dobio prvu diplomu kao dobar plivač i nastavio da plivam, ali me to baš nije mnogo privlačilo. Vaterpolo reprezentacija Srbije je i u to vreme postizala odlične rezultate, ja sam počeo da treniram i svidelo mi se. Uzor mi je Vlada Vujasinović".

2024 © - Vesti online