Četvrtak 12.01.2012.
22:18
Beta

Klintonova: Čestitke Kosorovoj

Hilari čestitala Kosorovoj na uspešnom vođenju hrvatske vlade, posebno na približavanju EU-u i borbi protiv korupcije, i izrazila je uverenje u nastavak jačanja odnosa između SAD i Hrvatske
 

"U istoriji će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspešnom putu prema članstvu u EU", napisala je Klinton bivšoj hrvatskoj predsednici vlade i sadašnoj potpredsednici Hrvatskog sabora, prenosi agencija Hina.

U pismu se dodaje da je podrška Jadranke Kosor istragama samog vrha vlade bila "bez premca i poslala je jasnu poruku da se u Hrvatskoj više ne toleriše politička korupcija".

U odgovoru na nedavno pismo koje je Kosor uputila američkoj državnoj sekretarki Klinton navodi se i da američka strana ceni Kosorkinu podršku zajedničkom cilju promocije regionalne i međunarodne stabilnosti, uključujući značajan doprinos Hrvatske međunarodnim mirovnim misijama KFOR-u i ISAF-u.

"Delim vaše uverenje da će odnosi naših dveju zemalja jačati i želim vam sve najbolje u budućem radu", stoji u pismu Hilari Klinton bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor.

2024 © - Vesti online