Četvrtak 12.01.2012.
14:37
Beta

Četvoro uhapšenih u ministarstvu zdravlja na KiM

Portaprol Euleksa Nikolas Hoton je izjavio da su hapšenja povezana sa "korupcijom, uključujući zloupotrebu službenog položaja prilikom manipulacije tenderima i ulaska u nepovoljne ugovore".

Među uhapšenima je i sekretar Ministarstva zdravlja Ilir Tolaj, rekao je Hoton. Toljaj je već duže vreme bio pod istragom pravosudnih organa na Kosovu.

Tužilac Euleksa odobrio je pretres kancelarija Ministarstva zdravlja Kosova zbog sumnje da je preko ovog ministarstva oprano više miliona evra prilikom nabavke i plasmana lijekova i medicinskog materijala, potvrđeno je Srni u sjedištu Euleksa u Prištini.

Ministarstvo zdravlja pralo je novac prilikom uvoza lekova i medicinskog materijala iz centralne Srbije, koji su po nalogu generalnog sekretara Ministarstva plaćani sredstvima iz budžeta Kosova, a potom su prodavani privatnim apotekama i ambulantama širom Kosova i Metohije.

Radna grupa za borbu protiv korupcije Specijalnog tužilaštva Kosova jutros je obavila pretres prostorija kosovskog Ministarstva zdravlja.

2024 © - Vesti online