Četvrtak 12.01.2012.
20:19
Vestionline

Niš očekuje više od 4.000 gostiju tokom EP

Niš će preplaviti stranci

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović uveren je da će tokom održavanja Evropskog prvenstva Niš opravdati epitet gostoljubivog grada i da će taj veliki sportski događaj iskoristiti za svoju promociju.

Mnogi su pre godinu dana sumnjali da će Niš biti domaćin, kazao je Simonović i podsetio da je grad specijalno za ovo takmičenje u roku završio rekonstrukciju sportske hale na Čairu poštujući standarde Evropske rukometne federacije.

Direktor takmičenja Evropskog prvenstva u Nišu Milan Petronijević rekao je Tanjugu da se u hali obavljaju završne pripreme za odigravanje utakmica.

"Prve ekipe dolaze sutra, a mi stvaramo najbolje uslove za njihove trenažne pripreme i za njihovo takmičenje", rekao je Petronijević.

Otvaranje prvenstva u Nišu zakazano je za nedelju u 17 časova kada će biti odigrane prve dve utakmice grupe B. Direktor Turističke organizacije Niša Vladimir Jovanović je kazao da će najveći broj navijača doći iz Makedonije, ali da su u Niš stigli i prvi navijači švedske reprezentacije. Stižu i nemački navijači, dok će najmanje navijača biti iz Češke, napomenuo je Jovanović.

U Nišu će u okviru kvalifikacione grupe B, od 15. do 19. januara, igrati reprezentacije Makedonije, Nemačke, Švedske i Češke. 

2024 © - Vesti online