Sreda 11.01.2012.
19:35
Vestionline

Rukometaši Srbije savladali Češku

Rukometaši Srbije pružili dobru partiju u 'Pioniru'

Srpski rukometaši su tokom celog meča koji je održan pred 6.000 gledalaca u beogradskom "Pioniru", imali prednost u nekim momentima i do sedam golova razlike, i na kraju su zasluženo trijumfovali rezultatom 26:21.

Izabranici selektora Veselina Vukovića na početku utakmice su igrali brzo i tečno, a posle nekoliko uspešnih kontri već je bilo 8:4. Srbija je pogotkom najefikasnijeg igrača meča Momira Ilića povela sa 11:5, a onda i 13:7, ali je potom došlo do pada u igri, i do kraja poluvremena Česi su sa četiri uzastopna gola smanjili na 14:12.

Gosti su u nekoliko navrata prišli i na samo gol zaostatka, ali je selekcija Srbije ponovo podigla nivo igre sredinom drugog poluvremena, čime je ponovo došla do osetnije prednosti 23:17. Rukometaši Češke su do kraja meča, najviše zahvaljujući odličnim odbranama svog golmana, uspeli da smanje zaostatak za konačnih 26:21.

Odličan na golu Srbije bio je Darko Stanić, a najefikasniji igrač utakmice bio je Momir Ilić sa sedam postignutih golova, a po četiri pogotka postigli su Dobrivoje Marković i Rajko Prodanovića. U selekciji Češke Filip Jiha je postigao pet golova, dok je Stehlik dodao četiri gola.

"Svi smo se mi nadali da ćemo srediti neke stvari pred početak EP i da ćemo ući u takmičenje kako se to od nas očekuje. Moram reći da smo i juče bili dobri sa Česima u meču zatvorenog tipa (31:23) i to nam je dalo elan da i danas prikažemo solidnu igru. Očekivao sam više od publike na početku meča i na poluvremenu sam ih kritikovao, ali su se u nastavku popravili i ličili na onu pravu beogradsku publiku i pravu podršku. Sa druge strane i mi moramo da pokažemo energiju da i publika oseti da vredimo pa da nam vrate velikom podrškom koja će nam biti jako potrebna na ovom prvenstvu" rekao je posle meča golman "orlova" Darko Stanić.

Evropsko prvenstvo igra se od 15. do 29. januara, u Beogradu, Vršcu, Novom Sadu i Nišu. Srbija se na EP nalazi u grupi sa Danskom, Poljskom i Slovačkom.

2024 © - Vesti online