Sreda 11.01.2012.
18:49
Vijesti

Kupio mladu sa Kosmeta za 900 evra

"Službenici Filijale za suzbijanje maloletničke delikvencije proverama izvršenim u podgoričkom naselju Vrela ribnička, u jednoj od baraka u kampu I, zatekli su maloletnu žensku osobu iz Đakovice koje je, sumnja se, živela u vanbračnoj zajednici sa B.O. Policija je prikupila obaveštenja od devojke, od B.O. kao i njegovog oca G.O", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija sumnja da je maloletnicu u oktobru 2011. godine izvesni H.G. iz Đakovice doveo sa sobom u Rožaje gde ju je pod lažnim imenom, predstavljući je kao mlađu sestru i govoreći da nema staratelja, predao G.O. (39), raseljenom licu sa Kosmeta nastanjenom u naselju Vrela ribnička.

Pošto brak?

Sumnja se da je G.O. za devojku dao 900 evra nakon čega je doveo sa sobom u Podgoricu i predao radi udaje svom sinu, koji od tada sa njom živi u vanbračnoj zajednici.

"Policija je došla do saznanja da su staratelji maloletnice prijavili njen nestanak 5. avgusta 2011. u Đakovici. Policija je u saradnji sa radnicima Centra za socijalni rad u Podgorici inicirala obavljanje kompletnog lekarskog pregleda maloletnice, nakon čega je do njenog povratka na Kosmet devojci obezbeđen adekvatan smještaj", navodi se u saopštenju.

Policija je uz krivičnu prijavu predala B.O. nadležnom tužiocu.

2024 © - Vesti online