Sreda 11.01.2012.
17:03
Srna

Zjuganov: Ako pobedim, pomilovaću Hodorkovskog

Genadij Zjuganov

On je dodao da rezultate "nezakonite i kriminalne privatizacije iz 1990-tih treba analizirati" a oni koji su krivi za privredni kriminal treba da odgovaraju u skladu sa kaznom na koju je osuđen Hodorkovski, javlja RIA Novosti.

"Do sada nije otkriveno oko 50.000 krivičnih dela. Kada sve te slučajeve razmotrimo bićemo u stanju da donesemo odluku i time će svako dobiti ono što zaslužuje u skladu sa kaznom dosuđenom Hodorkovskom", rekao je on.

Hodorkovski, nekada pretnja Putinu, u zatvoru je zbog pronevere i utaje poreza od 2003. godine. Njegova osmogodišnja zatvorska kazna produžena je za još pet godina i on bi trebalo da bude oslobođen 2016. godine.

Smanjiti ulogu i moć predsednika

Zjuganov, koji će u petak, 13. januara najaviti platformu kampanje, rekao je da će raditi na izmenama Ustava koji će omogućiti samo dva petogodišnja predsednička mandata.

Viši član stranke Andrej Kličkov rekao je da su komunisti pripremili široke reforme ruskog političkog sistema, uključujući limitirana predsednička ovlašćenja, ponovno uvođenje direktnih izbora za guvernera, produženje predsedničke kampanje kao i uvođenje obavezne političke debate za sve kandidate

2024 © - Vesti online