Sreda 11.01.2012.
22:27
Vestionline, Blic

Srbima i Hrvatima posebna uputstva na AO

 

Srpski i hrvatski navijači na lošem glasu u Australiji

Proteklih godina srpski i hrvatski navijači u Australiji umeli su da prirede nerede, generalno nesvakidašnji u svetu tenisa, kao što je bila i masovna tuča 2007. godine, kada je oko 150 izgrednika izbačeno iz teniskog kompleksa.

Upravnik policije Piter O’Nil poručio je da je policija identifikovala grupe koje mogu da izazovu probleme, kao i da su preduzete sve mere ne bi li se eventualni neredi unapred sprečili.

“Na ulazu ćemo davati uputsva za ponašanje, pošto nismo zadovljni njihovim ponašanjem na prethodnim turnirima i očekujemo da mogu da ponove nemile scene. Nisu nam potrebni nasilje i agresivno ponašanje, jer je ovo turnir na koji dolaze porodice“, rekao je O'Nil.

Lajović i Ćirić eliminisani na startu kvalifikacija za AO

 

Srpski teniseri Dušan Lajović i Nikola Ćirić neće učestvovati na Australijan Openu, pošto su izgubili u prvom kolu kvalifikacija.  

 

Lajović je posle velike borbe izgubio od Italijana Matea Viole sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:8. Srpski teniser nije uspeo da prođe trenutno 155. igrača na svetu, koji je postavljen za 27. nosioca u kvalifikacijama.

 

Ni Ćirić nije imao uspeha u prvom kolu. On je poražen od Amerikanca ukrajinskog porekla Denisa Kudle sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (2:7), 2:6.

 

Australijan open igraće se od 16. do 29. januara.

2024 © - Vesti online