Sreda 11.01.2012.
15:49
Vestionline

Izbeglička udruženje u pokretu koji osniva SNS

Na konferenciji za novinare u SNS, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je najavio da će se iduće sedmice širokom narodnom pokretu priključiti još udruženja i organizacija i poručio da "promene u Srbiji ne može niko da zaustavi, ni (predsednik Srbije i Demokratske stranke) Boris Tadić ni (Dragan) Đilas" i da ne mogu na silu da
spreče volju naroda.

Foto: arhiva

Posle potpisivanja sporazuma na konferenciji za novinare u prostorijama SNS, predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kazao je da je većina udruženja koje čine tu koaliciju podržala sporazum sa naprednjacima i tako postala deo širokog narodnog poktreta koji predvodi SNS.

Linta je naveo da su izbeglička udruženja partneri SNS i da će Koalicija udruženja izbelica pozvati sve izbegle iz BiH, Hrvatske i Slovenije da glasaju za naprednjake na predstojećim izborima.

"Koalicija udrženja izbeglica pozvaće sve prognane i izbegle i sve građane poreklom iz BiH, Hrvatske i Slovenije da daju svoj glas budućem širokom narodnom pokretu i da posle izbora dobiju novu vladu koja će voditi novu politiku u interesu svih građana", kazao je Linta.

On je naveo da sadašnja Vlada Srbije nije ispunila očekivanja izbeglica i da vodi "politiku lažnog pomirenja preko leđa izbeglih". Prema njegovim rečima, naprednjaci su se sporazumom obavezali na politiku aktivne podrške izbeglim i prognanim i drugim oštećenim građanima u ostvarivanju njihovh imovinskih i drugih stečenih prava, podršku zahtevu izbegličkog udruženja da se uspostave isti standardi u suđenjima za ratne zločine i rešavanju pitanja nestalih.

Linta je dodao da je SNS podržao inicijativu Koalicije udruženja izbeglica da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih iz republika bivše Jugoslavije, kao i incijativu da se osnuje fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim.

2024 © - Vesti online