Sreda 11.01.2012.
14:44
Smedia

Milov sin zarađuje više od roditelja?

Blažo Đukanović je vlasnik polovine firme “BB SOLAR” doo. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda, drugi vlasnik firme koja se bavi “proizvodnjom, prometom usluga, eksportom i importom” je Ivan Burzanović, koji je i izvršni direktor.

I godinu posle prestanka premijerske funkcije Đukanovića, Blažo je, kako piše u prijavi njegovog oca, i dalje član porodice sa najvećim prihodima.

Đukanovići prijavili da sin najviše zarađuje

Od poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je pre nekoliko godina dobio od strica Aca Đukanovića, mesečno zarađuje 2.340 evra. Taj novac štedi u banci, ali nije navedeno u kojoj i o kojem iznosu depozita se radi.

Najmlađi Đukanović je, kako piše u prošlogodišnjem izveštaju bivšeg premijera, od zarade po osnovu zakupnine tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 kvadrata.

Predsednik DPS-a je tokom 2011. godine koristio pravo po isteku funkcije i primao platu koju je imao pre nego što je napustio premijersku funkciju - 1.234 evra.

Vlasnik je stana u Podgorici površine 187 metara kvadratnih “plus potkrovlje”, ali i četvrtine Univerziteta Donja Gorica, polovinu preduzeća “Global Montenegro” d.o.o i 100 odsto akcija u “Capital investu” d.o.o.

Njegova supruga Lidija Đukanović tokom 2011. godine primala je u Prvoj banci istu platu koja je prijavljena i u prethodnom izveštaju - 1.084 evra. Vlasnica je vozila “audi A3” iz 2006. godine.

2024 © - Vesti online