Sreda 11.01.2012.
05:16
Press

Oskrnavljeno groblje, isečeni sanduci s pokojnicima

Foto: Ilustracija

Prema saznanjima "Pressa", oskrnavljeni su grobnica porodice Mujić i grob Zuhdije Hopića. Zuhdija Hopić i Zajko Mujić bili su braća od tetke. Telo Zuhdije Hopića je, pre nekoliko dana, sahranjeno nekoliko stotina metara dalje od grobnice, u kojoj su svojevremeno sahranjeni Zajko i njegova supruga Zejfa Mujić. Neko je, očigledno, znao za njihovu rodbinsku povezanost i istovremeno oskrnavio dva grobna mesta.
 

Zajko Mujić, koji nosi ime svog oca, prisustvovao je početkom godine sahrani strica Zuhdije. Potom se vratio u Zagreb, a odmah za njim je stigla i vest iz Mitrovice da su oskrnavljeni grobovi njegovog oca i strica.

"Na grobnici mojih roditelja pomerili su celu ploču. Otac je sahranjen pre 11, a majka pre dve godine. Ne znam šta su tražili, ali su makazama rezali limene sanduke u kojima oni počivaju. Strašno. Ne znam šta su očekivali da pronađu. Znam samo da su u grobnicu bili stavljeni jedna očeva stara harmonika, šah i karte. Nikakvih vrednih stvari nije bilo. Istina, spomenik mojih roditelja ima detalje od zlatnih listića, ali u grobnici nema ništa izuzetno vredno. Strašna je pomisao na to da je neko narušio večni mir mojih roditelja", rekao je on.

2024 © - Vesti online