Utorak 10.01.2012.
15:44
Vestionline

"Šešelja držali dok nije pomodreo"

Radikali traže da se javno govori o Šešeljevom zdravlju

"Apsolutno smo uvereni da su sekundi spasili njegov život", rekao je Krasić na konferenciji za novinare, održanoj u prisustvu više od 200 pristalica SRS, koji su ispunili salu.

On je istakao da se Šešelj i dalje oseća veoma slabo, "ima aritmije i tahikardije", a da se ne zna kakvu terapiju ima u bolnici. Prema oceni Krasića, i to je dokaz da se Haškom tribunalu namerno zapostavlja zdravstveno stanje i onemogućava lečenje Šešelja, "što je ravno pokušaju ubistva".

Krasić je demantovao tvrdnje Haškog tribunala da je sam Šešelj odbio da se njegovo zdravstveno stanje saopšti javnosti, jer, kako je objasnio, lider radikala je hiljadu puta u sudnici tražio i insistirao da se inforamcije o njegovom zdravlju objave. Samo javnost postupka omogućila je da Šešelj danas bude živ, konstatovao je Krasić.

Zbog toga, naglasio je on, SRS traži od Haškog tribunala da dnevno izveštava o zdravstvenom stanju njenog lidera, a "sve koji su u mogućnosti" poziva da pomognu da borba za spas Šešelja bude što masovnija.

Na novinarsko pitanje da li će ta masovnost, poput današnjeg prisustva pristalica, značiti da će se konferencije za novinare ubuduće održavati na Trgu republike ili u Sava centru, Krasić je odgovorio da rukovodstvo SRS želi da Šešeljevo zdravlje više ne bude tema obraćanja novinarima.

2024 © - Vesti online