Utorak 10.01.2012.
14:39
Beta

"Nijedan od ponuđenih odgovora" izlaze na izbore

Nijedan od ponuđenih odgovora

Mitrović je rekao da je motiv za učešće ove partije na izborima to što velikoj većini građana ne odgovara nijedna politička opcija koja postoji u Srbiji.

"Naš motiv za učešće na izborima je da se probije partokratija koja trenutno vlada u Srbiji. Očigledno je da promena vlasti od Demokratske stranke do Srpske napredne stranke ne bi ništa rešila", kazao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, ni izborna apstinencija nije rešenje, s obzirom na zakon koji postoji i koji propisuje da su izbori uspešni bez obzira na broj glasača koji na njih izađu", kazao je Mitrović.

Dodao je da je cilj stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora" da na parlamentarnim izborima pređe cenzus i da uđe u Skupštinu Srbije.

"Cilj nam je da uđemo u skupštinu i da, za početak, kažemo šta mislimo. Da damo ventil građanima da mogu da iskažu sve svoje probleme kroz institucije", kazao je Mitrović.

Najavio je da će stranka učestvovati i na lokalnim i na pokrajinskim izborima, i da su u toku pripreme za prikupljanje 10.000 potpisa za podnošenje izborne liste.

Mitrović je ocenio da su stranke poput njegove "Nijedan od ponuđenih odgovora" lišene medijske podrške i novca, a samim tim i infrastrukture.

"Nijedan od ponuđenih odgovora" osnovan je 2008. godine. Učestvovao je na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac u decembru 2009. godine i zauzeo deveto mesto, od 14 ponuđenih lista, sa 0,83 odsto glasova.

Dejan Mitrović je najavio da će u nedelju u Beogradu biti održana skupština stranke, na kojoj će biti kreiran njen izborni program.

2024 © - Vesti online