Sreda 06.01.2010.
12:29
Vestionline

Majka ubila sina iz milosrđa

Slika opsesivne majke koja je stajala ispred svake bolnice kao upozorenja
U trenutku kada je izvršila eutanaziju nad sinom majka se nalazila na uslovnoj slobodi pošto je prethodno piznala da je već jednom pokušala da uradi isto. U bolnicu je ušla prevarivši medicinsko osoblje da je bolesnikova tetka i da mora da ga još jednom vidi.


Kada je ostala sama pored sinovljeve postelje ubrizgala mu je heroin u infuziju. Dok je držala špric u ruci naišla je medicinska sestra kojoj je majka uzviknula: "Ne sada! Zaražena sam HIV-om. Ako mi priđeš počeću da pljujem po tebi!“, a zatim se zabarakadirala u bolničkoj sobi.


Obezbeđenje neurološke klinike je uspelo da provali unutra i uhvati Inglis. Dok su je hapsili uzvikivala je da joj ne spašavaju sina, a kada su pred njom konstatovali da je mrtav majka se onesvestila.


Porodična tragedija je počela 2007. godine kada je sin Tomas pao u komu posle saobraćajne nesreće. Kako bi što više mogla da mu pomogne majka je počela da pohađa kurseve za medicinske sestre. Pošto je izučila njegovo stanje u svim mogućim medicinskim udžbenicima konstatovala je da se nikada neće oporaviti i da bi za njega bilo bolje da umre.


Iako su joj lekari govorili da za njega ipak ima nade, majka je krenula u opsesivnu akciju. Pitala je komšinicu gde može da nabavi čist heroin i rekla joj razlog za šta joj treba, posle čega je ova pozvala policiju. Majka je objasnila da je to bilo izrečeno u afektu i uz savetovanje sa psihijatrima bila je oslobođena.


Neko vreme posle toga u sinovljevoj krvi je pronađen visok nivo morfijuma koji je uzrokovao kliničku smrt, pa je konačno i optužena za pokušaj ubistva iz milosrđa i zabranjeno joj je da mu prilazi.


Dok konačno nije izvršila svoju nameru majka je nekoliko puta provaljivala u bolnice i pokušavala da ga uspava lekovima, ali su je svaki put u poslednjem momentu lekari sprečavali vraćajući u život Tomasa. Posle skoro tri godine od nesreće konačno je i uspela.

2024 © - Vesti online