Utorak 10.01.2012.
14:31
Vestionline

Udala se za ženu (bivšeg muža)

Venčanje Berija i En pre devet godina (levo) i venčanje Džejn (exBeri) i En ponovo

Kada je prvi put saznala da njen suprug Beri namerava da promeni pol, En je bila van sebe. Par je prethodno proživeo krizu zato što je En bila ubeđena da je Beri vara s drugom ženom.

"En se najzad pomirila sa time da želim da promenim pol i prihvatila me je kao ženu", kaže Beri, koji se sada zove Džejn. "Naša odluka da se ponovo venčamo je savršen način da pokažemo koliko smo zadovoljni našim novim životima", dodao je on/ona.

Iako ponekad tuguje za Berijem,53-godišnja En kaže da joj je ipak drago što je upoznala Džejn. "Zajedno se smejemo i pričamo o frizurama, garderobi i šminki", kaže ona. Sada je shvatila zašto se Beri toliko dobro osećao u ženskom društvu.

Džejn (nekada Beri) je ispričala(o) za "Sandej miror" da je još u detinjstvu primetila(o) da se razlikuje od drugih dečaka i da je volela(o) da nosi žensku odeću. "Kada bih ponovo obukla svoje stvari, osećala sam se kao u zatvoru", kaže ona.

Beri je upoznao Džejn preko agencije za bračno posredovanje i njih dvoje su se odmah zaljubili jedno u drugo. Preselili su se u kuću u Halifaksu, u Zapadnoj Jorkširu, da bi se 2002. venčali.

Međutim, uprkos svoj sreći, Beri se loše osećao u sopstvenoj koži. "Kada bi En izašla, oblačila bih suknju i stavljala nakit, a na četu sam se predstavljala kao devojka", kaže Džejn.

Iako je u prvom trenutku bila šokirana kada je saznala da Beri želi da promeni pol, Džejn ga je na kraju podržala. Posle tretmana ženskim hormonima, koža mu je postala mekša, a malje na telu su se proredile.

"Drugi možda misle da sam luda, ali to mi nije važno jer znam da me En voli", kaže Džejn, koja priznaje da s vremena na vreme ukrade poneki komad odeće ili šminku od svoje supruge.

2024 © - Vesti online