Ponedeljak 09.01.2012.
21:19
Vestionline, Beta

FIFA: Vidić u timu sveta za 2011.

 

Veliko priznanje za srpskog štopera Nemanju Vidića

Vidić se našao u najboljem timu sveta zajedno sa svojim saigračem Vejnom Runijem, dok su ostalih devet igrača iz španskih velikana Reala i Barselone.

Iako je srpski fudbaler nedavno operisao koleno, pojavio se na ceremoniji u Cirihu i hramljući se popeo na binu.

Klupski šampion sveta ima čak petoricu fudbalera u najboljem timu sveta, dok je iz Reala četiri igrača. Prema izboru FIFA i FIFpro među najboljih 11 našli su se golman Reala Iker Kasiljas, njegov saigrač i odbrambeni fudbaler Serhio Ramos, Nemanja Vidić i defanzivci Barselone Dani Alveš i Đerard Pike.

U veznom redu nalaze se igrači Barselone Ćavi Ernandez i Andres Inijesta i fudbaler Reala Ćabi Alonso. 

U napadu su Argentinac Lionel Mesi iz Barselone i Portugalac Kristijano Ronaldo iz Reala, a društvo u špicu im pravi Vejn Runi iz Mančester Junajteda.

Trenera Barselone Hosep Pep Gvardiola izabran je za najboljeg trenera u protekloj
godini. On je po prijemu nagrade istakao da želi da trofej podeli sa trenerom Reala Žozeom Murinjom sa kojim je u toj godini vodio veliku borbu.

"Želeo bi ovo priznanje da podelim sa Žozeom Murinjom i da ga posvetim mnogima koji su u poslednjih 100 godina svojim radom proslavili fudbalski klub Barselona", kazao je Gvardiola.

On je u prošloj godini sa katalonskim klubom osvojio prvenstvo Španije, Ligu šampiona i klupsko prvenstvo sveta.

Najbolji tim za 2011. godinu

 

Iker Kasiljas (Španija, Real Madrid), Dani Alves (Brazil, Barselona), Đerar Pike (Španija, Barselona), Serhio Ramos (Španija, Real Madrid), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester junajted), Andres Inijesta (Španija, Barselona), Ćabi Alonso (Španija, Real Madrid), Ćavi (Španija, Barselona), Lionel Mesi (Argentina, Barselona), Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid), Vejn Runi (Engleska, Mančester J.)

2024 © - Vesti online