Sreda 06.01.2010.
10:58
Vestionline

Opozicija traži vanredne izbore

Nikolić je rekao da još nije bilo razgovora o izborima ni među opozicionim strankama, ali da je SNS zaključio da je "vreme da pokrenemo akcije koje bi dovele do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora".
 

On je rekao da SNS zahteva izbore jer nema snažno uporište u parlamentu koje zaslužuje po svojoj snazi, a da tamo sede stranke koje nemaju poverenje građana.
 

"Nakon podnošenja kandidature sada možemo da sredimo zemlju i unutra, da zaista budu u parlamentu imamo ljude koje je izabrao narod", rekao je Nikolić i ocenio da posle sledećih izbora neće biti problema da i vlast i opozicija glasaju za neke zakone i da imaju zajedničke akcije koje Srbiju vode ka boljem životu.


Lider SNS je ocenio da novi izbori odgovaraju i Demokratskoj stranci, "jer bi to bio zaista pravi demokratski obračun između SNS i DS, kojoj bi se pružila prilika da se oslobodi malih stranaka koje joj se stalno otimaju".


Rizik po DS je, kako je dodao, da izgube vlast, a za ostale stranke ako ih DS pusti da same idu na izbore.
 

 I Nova Srbija za izbore


Nova Srbija očekuje da 2010. godina bude izborna godina jer su Srbiji potrebne promene i i odgovorna i ozbiljna vlast, koja će preispitati korupciju koja potresa Srbiju, rekla je potpredsednica te stranke Dubravka Filipovski.


"U poslednje vreme to su vakcine. Jučerašnji podatak je da je 110.000 ljudi primilo vakcinu, a da je uvezeno tri miliona vakcina. Kako je moguće da je Kina uvezla 10 miliona vakcina, a Srbija tri miliona i zašto Vlada nije napravila sveobuhvatnu analizu uvoza vakcina nego da se silni milioni bacaju", navela je ona.

 

Filipovski je istakla da građani žele konkretne odgovore o poslu sa italijanskim "FIAT-om" i upitala kako je moguće da se vlast u Srbiji hvali da je 100 miliona evra uplatio "FIAT", a da se na taj novac čekalo godinu i po dana i upitala šta je sa ostalih 600 miliona pošto je ugovor potpisan na 700 miliona evra.

Nikolić je ocenio da nije potrebno da SNS ide u koaliciju sa drugim strankama pre izbora i da "ima generalni stav sa kime bi mogli da idu u koaliciju posle izbora, ali ne čak ni sa kime konkretno".
 

Predsednik SNS je naveo da je potpuno jasnim stavom o evropskim integracijama otklonio bojazan stranaka nacionalnih manjina i da je sada u njihovim očima potpuno ravnopravan sa DS.
 

"Strankama nacionalnih manjina DS nije više jedini partner. I SNS je potpuno prihvatljiv, i to je sada naša nova prednost", rekao je Nikolić.


Predsednik SNS je ponovo pozvao Vojislava Koštunicu da se izjasni da li želi koaliciju sa SNS, čiji je preduslov da Demokratska stranka Srbije podrži evropske integracije.

2024 © - Vesti online