Ponedeljak 09.01.2012.
16:32
Beta

NUNS tuži vlasnike "Avale"

Zaposleni već mesecima čekaju plate
 

"Naime, Jonas Kraus Verner, advokat iz Beča, vlasnik austrijske firme "Grinberg invest", u čijem vlasništvu je 48,41 odsto akcija, uopšte se ne pojavljuje u TV Avala", navodi se u saopštenju NUNS-a.
 

To novinarsko udruženje tvrdi da ni Danko Đunić, koji raspolaže sa približno 46 odsto akcija, ne pokazuje adekvatno interesovanje za rešavanje novonastale situacije.

"Rašćišćavanje vlasničkih odnosa bi moglo biti od koristi i za pozicioniranje Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, koji se, iako poseduje samo 4,95 odsto akcija, najčešće u izjavama zaposlenih apostrofira kao stvarni vlasnik TV Avala", ocenjuju u NUNS-u.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), podržalo je zahteve štrajkača i pozvalo nadležne organe da što pre ispitaju vlasničku strukturu u TV "Avala" i na taj učine prvi korak ka rašćišćavanju mnogobrojnih problema koji su i doveli do protesta zaposlenih.

Štrajk u TV "Avala" počeo je 22. decembra. Stalno zaposlenima u toj kući početkom decembra je isplaćena prva polovina julske plate, dok je honorarnim saradnicima isplaćena zarada za jun.

2024 © - Vesti online