Ponedeljak 09.01.2012.
13:34
Srna

Dodik odlikovao Tadića Ordenom RS

"Obaveza je da tu saradnju činimo plodotvornom za dobro građana i svih ljudi. Ta saradnja treba da povezuje ne samo srpski narod, već sve narode i ljude dobre volje", istakao je Tadić na svečanosti dodele ordena povodom Dana i krsne slave Republike Srpske.

Foto: arhiva

On je dodao da odlikovanje predstavlja ličnu obavezu za njega da nastavi da održava posebne odnose Srbije i Srpske tako da njen rezultat budu novi mostovi, univerziteti, naučna saradnja, novi putevi i energetski objekti. Tadić je istakao da se u prošlim godinama na tom polju mnogo učinilo, ali da u budućnosti može i više.

Predsednik Srbije zahvalio je predsedniku Srpske, istakavši da mu je izuzetna čast što je primio odlikovanje, koje, kako je rekao, pripada Srbima, Srbiji i njenim građanima.

Svečanost dodele odlikovanja održana je u Palati Republike u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, potpredsednika Srpske Emila Vlajkija i Enesa Suljkanovića, premijera Srpske Aleksandra Džombića, ministara u Vladi Srpske, premijera Srbije Mirka Cvetkovića, prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića.

Svečanosti su prisustvovali i član Predsedništva BiH iz Srpske Nebojša Radmanović, predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić, predsednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, ruska i srpska delegacija, te brojne druge zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života RS i BiH.

2024 © - Vesti online