Ponedeljak 09.01.2012.
04:28
B92

Pukanićeva udovica bila mrtva dan i po

Mirjana Pukanić

Policija do juče nije želela zvanično da saopšti informaciju o smrti Mirjane Pukanić, jer o tome nisu mogli odmah po otkrivanju tela da obaveste članove njene porodice, odnosno njenu ćerku Saru.

Ona inače živi u zgradi do one u kojoj je stanovala i Mirjana Pukanić, ali su njihovi odnosi poslednjih godina navodno bili prilično zategnuti. Prema nezvaničnim informacijama, policija je ipak uspela da pronađe Saru i razgovara sa njom.

Kao što je već rečeno, policija je isključila mogućnost ubistva jer na telu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti. Pored tela Mirjane Pukanić navodno je pronađena kesica s lekovima za smirenje, ali će se tačan uzrok smrti znati tek nakon obdukcije.

Mediji u hrvatskoj pisali su da je u poslednje vreme Mirjana Pukanić navodno živela vrlo povučeno i gotovo uopšte nije izlazila iz stana, te da je već duže vreme bila potištena i depresivna. Imala je zdravstvenih problema, pre svega psihičkih, pisala je hrvatska štampa, a deo nje je tvrdio i da je bila zavisna od narkotika.

Mirjani Pukanić se sudilo zbog posedovanja 15,4 grama kokaina, a u martu je sud u Zagrebu ukinuo oslobađajuću presudu i naredio pokretanje novog procesa.

Mirjana Pukanić je u decembru 2009. oslobođena optužbi nakon što je utvrđeno da se ne može dokazati da je kokain bio njen. Ona nije poricala da je konzumirala kokain, ali droga je u stanu pronađena 15 dana nakon što je odvedena na psihijatriju, a za to vreme su u stanu bili njen pokojni suprug, njihova ćerka i domaćica.

2024 © - Vesti online