Nedelja 08.01.2012.
22:54
Danas

Malovićeva za dogovor sa Hrvatskom

Snežana Malović: Dogovor samo ako je u interesu građana Srbije

Malovićeva je u intervjuu za "Danas" to rekla povodom izjave hrvatske ministarke spoljnih poslova o mogućnosti povlačenja tužbe za genocid.

To je jasna poruka da se otvorena pitanja rešavaju dogovorom, rekla je Malovićeva i istakla da će Srbija imati konstruktivan stav u rešavanju problema sa Hrvatskom.

Važno je postići dogovor u interesu građana Srbije i Hrvatske, i da bi u tom slučaju povlačenje tužbi za genocid samo po sebi bilo realno, rekla je Snežana Malović.

"Slažem se sa njom (Vesnom Pusić) da određene uslove sa obe strane treba ispuniti, kao i da su razgovori najbolji način", kazala je Malovićeva.

Dodala je da proces pomirenja ne može biti zaokružen dok ne budu rešena sporna pitanja nestalih i izbeglih lica, ratnih zločina, opljačkane imovine i stanarskih prava.

Na pitanje o tome da li bi Srbija povukla tužbu, ako bi to uradila Hrvatska, ministarka pravde je odgovorila da "nije važno ko će povući tužbu prvi", već da je to "tehničko pitanje koje nastupa onda kada se rešenje već nađe".

2024 © - Vesti online