Sreda 06.01.2010.
01:19
Fonet

Cvetković: Ispunićemo obećano

Premijer Cvetković zadovoljan radom Vlade Srbije

Prvi čovek Vlade je u intervjuu za ’’Blic’’ rekao da ne ocenjuje ministre kao u školi, ali da redovno analizira njihov rad i učinak posmatra u odnosu na postavljene ciljeve.

"Nezahvalno je procenjivati ko je uradio bolje i više jer mnoga ministarstva su uradila značajne stvari. Prilikom procene koliko je urađeno pravim razliku između strateških stvari i uslovno rečeno, dnevnih rezultata", rekao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, strateški važan je istorijski pomak u evro integracijama - vizna liberalizacija, deblokada prelaznog trgovinskog sporazuma i podnošenje zahteva za kandidaturu.

"Dobili smo pozitivne ocene Evropske komisije za sprovedene reforme i zato izdvajam resore koji stoje iza tog posla: pravosuđe, policiju, spoljne poslove i Kancelariju za evropske integracije. Neko će možda reći da se Srbija nije dobro postavila u uslovima svetske krize, ali ja kažem da jeste", naveo Cvetković.

On je dodao da je svaki resor odradio značajan deo posla i da je Vlada sa resursima koje je imala dobro „preplivala“ ovu godinu. Na insistiranje da izdvoji nekog ministra, Cvetković je rekao da je najhrabrija bila ministarka pravde Snežana Malović.

"Započeta je veoma bitna reforma u resoru kojim rukovodi i ona u tome istrajava", ocenio je Cvetković.

2024 © - Vesti online