Nedelja 08.01.2012.
21:58
Srna

Kim Džong-Un već postao "vojni genije"

Da li može da komanduje vojskom od 1,2 miliona ljudi: Kim Džong-Un
 

U dokumentarcu državne televizije navodi se da je Kim, koji ima manje od trideset godina, nadgledao probno lansiranje rakete dugog dometa domaće proizvodnje 2009. godine .

"Odlučan sam da uđem u rat ako se neprijatelj usudi da presretne ovu raketu", rekao je tom prilikom Kim, tvrdi se u televizijskom izveštaju.

Današnja emisija počela je snimkom na kojem Kim jaše belog konja, u pozi u kojoj je njegov pokojni otac često prikazivan na propagandnim muralima širom zemlje. Nije poznato kada i gde su snimci napravljeni.

Državni mediji pokušavaju da prikažu novog vođu kao čvrstu osobu i lidera sposobnog da komanduje armijom od 1,2 miliona vojnika, koja je jedna od najvećih na svetu i ključna za konsolidaciju njegove vlasti.

Severnokorejski mediji prikazuju mladog Kima kao "velikog naslednika" očeve politike "vojska pre svega", koja je usmerena na jačanje vojne moći. Iako se u izveštajima tvrdi da je Kim diplomirao na najuglednijoj vojnoj akademiji u Pjongjangu, nema nagoveštaja da je služio vojsku.

2024 © - Vesti online