Nedelja 08.01.2012.
18:32
B92

Gde je Partizan tu je i drama

Na petoj poziciji našao se finalni meč završnog turnira 2002. godine između Kindera i Panatinaikosa u Bolonji.

Grčki tim je napravio najveći preokret u istoriji finalnih okršaja, a predvodio ga je sjajni Dejan Bodiroga koji je proglašen za najkorisnijeg igrača Top 16 faze i završnog turnira. Bila je to peta titula Željka Obradovića.

Četvrta pozicija pripala je polufinalu fajnal fora 2005. godine između CSKA i Tau Keramike u Moskvi. Moskovljani su na završni turnir došli kao apsolutni favoriti s obzirom da su imali skor od 21 pobede i samo jednog poraza. Tako nije mislio tim iz Vitorije. Arvidas Macijauskas je odigrao utakmicu života postigavši 23 poena za pobedu Tau Karamike rezultatom 85:78.

CSKA je učesnik i trećeplasiranog meča. S tim što je ovaj put moskovski tim slavio. Finale 2006. godine u Pragu protiv Makabija i trijumf CSKA rezultatom 73:69. Teo Papalukas je ušao u igru s klupe, postigao 18 poena uz indek korisnosti 28 za MVP titulu.

Navijači Partizana mt:s pamtiće polufinale 2010. godine iz Pariza zauvek. Bo Mekejleb je pogodio sedam sekundi pre kraja za prednost crno-belih od dva poena. Poslednji napad Olimpijakosa. Teodosićev promašaj za tri poena kupi Džoš Čildres, donosi izjednačenje i produžetke, a kasnije pobedu crveno-belih iz Pireja.

Na prvom mestu našao se finalni meč iz 2007. godine između Panatinaikosa i CSKA u Atini. Velika pobeda tima Željka Obradovića u dramatičnoj završnici 93:91. Briljirali su Ramunas Šiškauskas i Dejan Tomašević za prvi titulu Panatinaikosa posle pet godina.  

2024 © - Vesti online