Utorak 05.01.2010.
20:29 >> 20:42h
Tanjug

Balkan sledeća meta globalnog džihada?

Liberman je precizirao da je tokom nedavnih sastanaka sa obaveštajnim i bezbednosnim zvaničnicima i tokom putovanja "čuo i video" rasprostranjene aktivnosti Irana i proiranskog Hezbolaha u Južnoj Americi kao i međunarodne terorističke mreže Al Kaida u Somaliji, Keniji i Nigeriji.

Rođen u SSSR-u, na teritoriji današnje Moldavije: Avigdor Liberman

On je rekao da su u dva nedavna teroristička pokušaja da se digne u vazduh avion iz Amsterdama za Detroit i pokušaj da se ubije danski karikaturista, umešani građani Nigerije i Kenije i da to govori samo po sebi.


Liberman, vođa ultradesne partije "Israel bejtenu", (Izrael naš dom), rekao je gostima iz Makedonije da najnovije obaveštajne informacije svedoče o činjenici da je "balkanski region sledeća meta globalnog džihada za stvaranje infrastrukture i regrutovanje aktivista".

To se po Libermanu vidi po osnivanju dobrotvornih organizacija u cilju prenošenja fondova iz Afrike i Južne Amerike u područja na Balkanu gde žive muslimani, preneli su izraelski mediji.


Liberman je ocenio da to znači da Makedonija mora biti odgovarajuće pripremljena da se ne bi desilo ono što se dešava na pomenutim kontinentima. Koraci moraju biti preduzeti da se spreči ubacivanje terorizma u jugoistočnu Evropu, kazao je izraelski ministar.

2024 © - Vesti online