Nedelja 08.01.2012.
01:25
Beta

Argentinska predsednica nema rak

Predsednica Argentine: Kristina Fernandes de Kiršner
 

"Finalnim histopatološkim nalazom utvrđeno je prisustvo nodula u dva dela tiroidne žlezde predsednice, ali je odbačeno prisustvo kancerogenih ćelija, čime se menja prvobitna dijagnoza", rekao je Alfredo Skočimaro novnarima.

Kristina Fernandes de Kiršner (58) operisana je 4. januara od, kako je tada rečeno, raka štitne žlezde, u klinci u mestu Pilar, 50 kilometara severno od Buenos Ajresa.

Prema novoj dijagnozi lekarski tim smatra da je obavljen hiruški zahvat dovoljan i da više nije potrebno zračenje radioaktivnim jodom, kao što je bilo prvobitno planirano.

Predsednica je mogla normalno da se odmori i nalazi se u optimalnom stanju zbog čega joj je lekarski tim dozvolio da napusti bolnicu, dodao je portparol.

Predsedništvo je navelo da će Kiršnerova da se oporavlja ukupno 20 dana posle operacije. Nju na čelu države do 24. januara menja njen podpredsednik Amado Budu.

Ova hirurška intervencija izvedena je jedva mesec dana pošto je ona položila zakletvu za drugi predsednički mandat. Ona je izabrana za drugi mandat 23. oktobra prošle godine sa više od 54 odsto glasova, a položila je zakletvu 10. decembra.

2024 © - Vesti online