Subota 07.01.2012.
15:41 >> 19:57h
Vestionline, B92

Tipsarević u finalu Čenaja protiv Raonića

Janko nastavio sa odličnim igrama sa kraja prošle godine

Duel Srbina i Japanca trajao je 80 minuta, a Tipsarević je na kraju uspeo da se probije u finale Čenaju, pošto je u prethodne tri godine ispadao u polufinalu.

Srpski teniser je napravio ukupno četiri brejka, izgubio je samo jedan servis gem i potvrdio je da je zadržao formu iz 2011. godine koja ga je dovela među najboljih deset na svetu.

Protivnik u finalu biće mu Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić koji je prethodno u polufinalu eliminisao Nikolasa Almagra sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Bilo je već na startu duela vidljivo da je Japanac Soeda pomalo istrošen nakon neočekivanih pobeda nad Dodigom i Vavrinkom. Janko je igrao veoma dobro, odmah je napravio brejk iskoristivši drugu priliku i nakon desetak minuta imao je vođstvo od 3:0, što mu je bilo dovoljno da privede set kraju rezultatom 6:1.

Japanac međutim nije želeo da se olako oprosti od prvog ATP polufinala u karijeri. Zaigrao je znatno bolje i dobio je prva dva gema. To nije uticalo na Jankovu igru, pa je deveti igrač sveta u petom gemu napravio treći brejk na meču i došao do prednosti od 3:2. Meč je odlučen u sedmom gemu, koji je trajao više od 15 minuta, a Tipsarević je na kraju izašao kao pobednik, pa je priveo duel kraju sa 6:4.

Janko i u finalu dublova

 

Srpsko-indijski teniski par Janko Tipsarević i Leander Paes plasirao se u finale dubla na turniru u Čenaju, pošto je u polufinalu pobedio Amerikance Skota Lipskija i Radživa Rama sa 6:2, 6:7 (1:7), 10:7.

 

Tipsarević i Paes će u sutrašnjem finalu igrati protiv Izraelaca Džonatana Erliha i Endija Rama.

2024 © - Vesti online