Utorak 05.01.2010.
18:53
Fonet

Kosor: SDSS je stabilan i odgovoran partner

Kosor je na prijemu povodom proslave pravoslavnog Božića, prenela čestitke članova hrvatske Vlade svima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

"Moramo se više međusobno poštovati, uvažavati i ceniti, ne treba da se bojimo drugih, jer sve to čini vrednosti kojima stremimo, rekla je Kosor.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor

Ona je istakla odličnu saradnju unutar koalicije koja vodi Hrvatsku, u kojoj participira i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), kao čvrst stabilan i odgovoran partner, što je u ovim vremenima, kako je ocenila, bilo od presudne važnosti.

Bandić: Katolici i pravoslavci dve grane istog hrišćanskog stabla

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Božić svim građanima pravoslavne vere.

 

Milan Bandić
On je rekao da su božićni praznici vreme porodičnog okupljanja i prijateljskog susreta s čovekom i Bogom, bez obzira na naciju, veru ili ideologiju.
 

Pozivajući se na temeljna hrišćanska načela, Bandić je rekao da su "katolici i pravoslavci dve grane istog hrišćanskog stabla".
 

Bandić je čestitku završio pozdravom Hristos se rodi, uistinu se rodi.

"To je jedna izvrsna saradnja i podrška u ovim, nakon rata, najtežim vremenima. Razvili smo jednu atmosferu tolerancije i saradnje što je izuzetno važno, što dokazuje i to što je postalo uobičajno da prisustvujemo tradicionalnom božićnom prijemu Srpskog nacionalnog veća", rekla je Kosor.

2024 © - Vesti online