Subota 07.01.2012.
01:08
Vestionline

Ubio se bivši urednik slovenačkog "Dela"

Bivši urednik slovenačkog lista "Delo": Danilo Slivnik
 

Policija je ne navodeći lične podatke potvrdila da je u jednoj stambenoj zgradi u četvrti Bežigrad u Ljubljani pronađen mrtav muškarac, da smrt nije posledica krivičnog dela i da nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem okolnosti smrti.


Pozivajući se na nezvanične izvore, mediji su javili da se Slivnik (62) ubio pištoljem, u svom stanu.


Istaknuti novinar osamdesetih godina bio dopisnik Dela iz Moskve, a kasnije komentator i glavni urednik vodećeg slovenačkog dnevnog lista.


Jedno vreme je vodio i upravu firme, a kasnije bio i osnivač privatnog političkog nedeljnika Mag.


Slivnik je 1992. izdao i knjigu "100 dana slovenačkog osamostaljenja", a u medijima se često pojavljivao kao analitičar aktuelnih političkih događaja.
Mediji njegovo samoubistvo povezuju s pritiskom kojem je bio izložen poslednjih dana.


Prošle sedmice u Austriji je uhapšen slovenački bračni par koji čeka moguće izručenje SAD zbog sumnji da su ostvarili ogromne profite ilegalnom prodajom anaboličkih steroida preko interneta.


Uhapšena 33-godišnja Alenka Karner (33) je Slivnikova nećakinja.


Zato su se u Ljubljani u javnosti iznosile sumnje da je i Slivnik bio poslovno povezan s bračnim parom Karner, što je u više javnih nastupa negirao, tvrdivši da nije znao čime se bave.


On je priznao da je ovom bračnom paru pre šest godina prodao novoizgrađenu vilu u Ljubljani jer se poslednjih godina bavio građevinskim investicijama.


U medijima su se pojavile informacije da su on ili njegov sin možda povezani s firmama bračnog para Karner i njihove rodbine preko fiktivnih firmi osnovanih u porezkim oazama u kojima su pokušači da "operu" novac zarađen na anabolicima, tim više što je Slivnik u građevinske poslove investirao velike svote novca.

2024 © - Vesti online